Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek pişirmek için kullanılan bazı yöntemler şunlardır:
- Haşlama (Boiling): Su veya et suyu gibi bir sıvı kullanılarak malzemelerin yumuşatılması ve lezzetlendirilmesi yöntemidir 23.
- Kızartma (Frying): Yiyeceklerin kızgın yağda pişirilmesi yöntemidir 12.
- Soteleme (Sauteing): Yüksek ısıda az miktar yağ ile malzemelerin kısa sürede pişirilmesi yöntemidir 12.
- Izgara (Grilling): Alttan ısıtmalı sistemler veya odun kömürü ile yiyeceklerin pişirilmesi yöntemidir 12.
- Buharda Pişirme (Steaming): Yiyeceklerin buharla pişirilmesi yöntemidir, besin değerlerinin kaybolmasını önler 13.
- Fırında Pişirme (Baking): Fırın kullanılarak genellikle et ve hamur işi ürünlerinin pişirilmesi yöntemidir 13.
- Konfit: Yiyeceklerin düşük sıcaklıkta yağ içinde yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir 2.
- Poşe: Malzemelerin kaynama noktasının hemen altındaki sıcaklıklarda pişirilmesi yöntemidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: