Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek pişirilmemesi gereken kaplar şunlardır:
- Alüminyum kaplar: Yemeklere yüksek miktarda alüminyum geçer ve bu durum nörolojik hastalıklara yol açabilir 145.
- Çatlak toprak kaplar: Yüzeylerindeki çatlaklar mikroorganizma üremesine neden olur 13.
- Aşınan veya çizilen teflon tavalar: Zararlı kimyasalların besinlere geçmesine sebep olur 145.
- Kalayı dökülmüş bakır kaplar: Kurşun ve diğer zararlı maddelerin yemeğe karışmasına yol açar 35.
- Düdüklü tencereler: Besinlerin vitamin ve minerallerinin kaybolmasına neden olabilir 34.
Ayrıca, metal kaplar meyveli tatlılar, yumuşak kalması gereken tatlılar ve içinin sulu kalmasını istediğiniz sebze yemeklerinde kullanılmamalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: