Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek hizmetlerinde hijyen kuralları şunlardır:
- Malzeme hijyeni: Bozulmuş ve sağlıksız malzemeler kullanılmamalıdır 15.
- Depolama: Ürünler özel şartlarda muhafaza edilmeli ve gereğinden fazla stok yapılmamalıdır 12.
- Ekipman hijyeni: Ekipmanlar her kullanım sonrası temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir 135.
- Personel hijyeni: Personel hijyen kurallarına uymalı, düzenli olarak ellerini yıkamalı ve koruyucu ekipman kullanmalıdır 235.
- Çapraz bulaşmanın önlenmesi: Pişmiş ve çiğ yiyecekler birbiriyle temas etmemelidir 12.
- Servis hijyeni: Yemekler, catering şirketi çalışanları tarafından servis edilmelidir 1.
- Sıcaklık kontrolü: Yüksek sıcaklıkta pişirilen yemekler, güvenli sıcaklıkta servis edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: