Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahvaltılık tereyağı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Süt yağı oranı: Türk Gıda Kodeksi'ne göre, ağırlıkça en az %80, en fazla %90 oranında süt yağı içermelidir 2.
- Su oranı: En fazla %16 oranında su içermelidir 2.
- Görünüm: Oda sıcaklığında yumuşar ancak erimez 3.
- Koku ve tat: Kendine özgü bir kokusu ve tadı vardır, ağızda acı tat bırakmamalıdır 23.
- Renk: Doğal tereyağı beyaza yakın veya sarı olabilir, renk tek başına bir belirleyici değildir 3.
Ayrıca, kahvaltılık tereyağının taze ve doğal olması, içinde katkı maddeleri bulunmaması tercih edilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: