Zerdeçal, salatalara eklenirken iyice karıştırılmalıdır, çünkü zerdeçalın toz topakları halinde kalmaması gerekir. Zerdeçalın, tadının ortaya çıkması için sıcak bir yemeğe katılması daha iyidir. Salatanın suyunu içiyorsanız, zerdeçallı salata güzel olabilir; ancak suyu döküyorsanız, zerdeçalın şifalı etkisi de çöpe gitmiş olur. Zerdeçallı salata için bir tarif: Yoğurtlu Zerdeçallı Patates Salatası. Malzemeler: 500 g patates; 1 küçük kırmızı soğan, kıyılmış; 2 kaşık kıyılmış maydanoz; Sos için: 1 diş sarımsak, 1 kaşık dijon hardal, 1 tutam taze kekik, 3 kaşık zeytinyağı, 3 kaşık sirke, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı toz zencefil. Hazırlanışı: 1. Patatesleri soyup az tuzlu suyla haşlayın. 2. Kabuklarını soyup dilimleyin. 3. Patatesleri geniş bir kaba alın, soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin, özdeşleşene kadar karıştırın. 4. Sos için malzemeleri mikserden geçirin, hazırladığınız sosu patateslerin üzerinde gezdirin ve bir kez karıştırın. Zerdeçallı patates salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.