Zerdeçallı Patates Salatası Tarifi: Malzemeler: 3 patates 2 kuru soğan 1 tatlı kaşığı zerdeçal Karabiber 1 limon Bir tutam maydanoz Tuz Zeytinyağı Yapılışı: 1. Patatesleri haşlayın: Patatesleri temizleyip küp küp doğradıktan sonra tencereye alın, üzerine zerdeçal, tuz ve soğuk su ekleyip ara ara kontrol ederek haşlayın. 2. Soğanı karamelize edin: Soğanı piyazlık doğrayıp az zeytinyağı ile karamelize edin. 3. Malzemeleri karıştırın: Haşlanan patatesleri iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın, üzerine ince doğranmış maydanoz, karabiber, tuz, karamelize soğan, limon suyu ve biraz zeytinyağı ekleyip yavaşça karıştırıp harmanlayın. Püf Noktaları: Salatayı servis edeceğiniz zaman sosu dökün, aksi takdirde salatanız çok sulu olabilir. Küçük haşlamalık patates kullanmanız daha iyi sonuç verir. Haşlama işleminin hızlı olması için suya tuz ekleyin. Afiyet olsun!