Zerdeçallı patates salatası yapımı için gerekli malzemeler: 500 g patates; 1 küçük kırmızı soğan, kıyılmış; 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz; 1 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı dijon hardalı; 1 tutam taze kekik, kıyılmış; Tuz, karabiber; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 yemek kaşığı sirke; 1 tatlı kaşığı zerdeçal. Yapılışı: 1. Patatesleri soyup az tuzlu suyla haşlayın. 2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin. 3. Dilimlenmiş patatesleri geniş bir kaba alın, üzerine kıyılmış soğan ve maydanozu ekleyip özdeşleşene kadar karıştırın. 4. Sos için sarımsak, hardal, kekik, karabiber, sirke, zerdeçal ve zencefili mikserden geçirin. 5. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine gezdirin ve bir kez karıştırın. 6. Salatayı, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Alternatif bir zerdeçallı patates salatası tarifi için yemek.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.