Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak sarmasına limon konmasının birkaç nedeni vardır:
- Lezzet: Limon, sarmanın iç harcına ve yapraklara hoş bir aroma katar 12.
- Yumuşatma: Asidik yapısı sayesinde limon, özellikle salamura yaprakların daha hızlı yumuşamasına yardımcı olur 5.
- Renk koruma: Limon suyu, sarmaların yeşil rengini koruyarak daha canlı görünmesini sağlar 5.
- Pişirme desteği: Limon, pişirme suyuna eklendiğinde pirincin daha diri kalmasını engeller ve iç harcın daha yumuşak olmasına yardımcı olur 5.
Ayrıca, sarmaların üzerine limon dilimleri yerleştirilmesi, açılmamaları için üzerlerine düz bir servis tabağı kapatılmasına da olanak tanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: