Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak sarma ekşisi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram asma yaprağı 2
- 300 gram pirinç 2
- 1 adet büyük soğan 2
- 2 adet domates 2
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2
- 1 limonun suyu 2
- 1 çay bardağı nar ekşisi 2
- 1 çay bardağı su 2
Yapılışı:
- Asma yapraklarını sıcak suya koyup 5-10 dakika bekleterek yumuşatın 2.
- Yumuşayan yaprakların sap kısımlarını temizleyin ve büyük yaprakları tercih edin 2.
- Yaprakları soğuk su ile durulayarak kenara alın 2.
- Pirinci ılık su ile yıkayıp süzerek kenarda bekletin 2.
- Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun 2.
- Kavrulan soğana, yıkanmış pirinç ve rendelenmiş domatesi ekleyerek birkaç dakika daha kavurun 2.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın 2.
- Karışıma 1 çay bardağı su ekleyip, pirinçlerin yarı pişmiş olmasına dikkat edin 2.
- Yaprakların üzerine hazırladığınız iç harçtan koyup kenarlarını kapatarak sıkı bir şekilde sarın 24.
- Sarmaları derin bir tencereye yan yana dizin 2.
- Üzerine limon suyu ve nar ekşisini ekleyin 2. Gerekirse, üzerine su ekleyerek zeytinyağı gezdirin 2.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin 2.
Servis önerisi olarak, sarmaları sıcak veya soğuk olarak yoğurt ile sunabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: