Buradasın
Yaprak galeta hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak galeta hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 14
- 1 çay bardağı zeytinyağı 14
- 1 çay bardağı su 14
- 1 tatlı kaşığı tuz 14
- 1 yumurta sarısı 1
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın 14.
- Unu yoğurma kabına alın ve ortasını açın 1.
- Yağı, suyu ve tuzu karıştırıp yoğurmaya başlayın 1.
- Ele yapışmayan ama epey yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 1.
- İki yağlı kağıdı tepsi ölçüsünden bir parmak uzun kesin 1.
- Hamuru yağlı kağıdın üzerine elinizle düzgünce yayın, üzerine diğer yağlı kağıdı da serin ve hamuru yağlı kağıdın üzerinden merdane yardımı ile olabildiğince ince bir şekilde açın 1.
- Açma işlemi bitince üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın ve hamuru kare şekillere bölün 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin, çörek otu veya haşhaş da serpilebilir 1.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: