• Buradasın

    Yaprak dönerin harcı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yaprak dönerin harcı şu şekilde yapılır:
    1. Malzemeler: 1 kg orta yağlı dana kıyma, 4 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 orta boy soğan, 2.5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 silme tatlı kaşığı şeker 15.
    2. Hazırlanışı:
      • Soğanı ayıklayarak 4 parçaya bölün ve mutfak robotundan geçirin 15.
      • Tüm malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın 15.
      • Harcı en az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin 1.
      • Dinlenen harcı streç filme sererek sıkı bir rulo olacak şekilde sarın ve derin dondurucuda donana dek bekletin 15.
    Pişirme aşamasında, donan harcı dolaptan çıkarıp 10-15 dakika tezgahta beklettikten sonra ince ince dilimleyerek tavada yağda kızartmanız gerekmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi yaprak döner hangi etten yapılır?

    En iyi yaprak döner, genellikle dana etinden yapılır. Dana etinin tercih edilen kısımları arasında antrikot, kontrfile ve tranç bulunur. Ayrıca, dana ve kuzu eti karışımı da sıkça tercih edilir. Döner yapımında kullanılan etin taze olması ve uygun koşullarda dinlendirilmesi de önemlidir.

    Yaprak dönerin farkı ne?

    Yaprak döner ile kıyma döner arasındaki temel fark, yaprak dönerin içinde kıyma bulunmaması ve etlerin yaprak şeklinde dizilerek hazırlanmasıdır. Yaprak döneri farklı kılan diğer unsurlar: Etin kalitesi: Yaprak dönerin kalitesi, içindeki etin kalitesine bağlıdır. Pişirme yöntemi: Yaprak döner, odun ateşi, kömür veya gazlı ocakta pişirilir. Marine süreci: Her firmanın kendine özgü marine yöntemleri vardır. Yaprak döner, genellikle daha yüksek fiyatlı ve kaliteli bir ürün olarak kabul edilir.