Buradasın
Yaprak dönerin harcı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak döner harcı için gerekli malzemeler:
- 1 kg dana eti (but kısmından lop et) 2;
- 1 kuru soğan 2;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 2;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 2;
- 2 çay kaşığı kekik 2;
- Yarım çay kaşığı karabiber 2;
- Tuz (en son ilave edilecek) 2.
Yapılışı:
- Eti ince bir şekilde yaprak halinde doğrayın 2.
- Etin terbiyesi için soğanı rendeleyin, üzerine sıvı yağ, baharatlar ve yoğurdu ilave edip karıştırın 2.
- Hazırlanan karışımı ete bulayın ve streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin 2.
- Dinlendirme işleminden sonra teflon yapışmaz tavaya eti alın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın 2.
- Suyu çekip yağına düştüğü zaman 5 dakika daha soteleyip altını kapatın, tuzunu ilave edin ve servis yapın 2.
Ayrıca, kıymadan yaprak döner harcı yapmak için de aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Cahide Sultan'ın tarifi 3. 1 kg orta yağlı dana kıyma, 4 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 orta boy soğan, 2,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 silme tatlı kaşığı şeker kullanılarak yapılır 3.
- Yemek.net'in tarifi 4. 500 gr orta yağlı kıyma, 1 orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı irmik, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve kekik kullanılarak yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: