• Buradasın

    Yaprak dönerin harcı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish cook in a sunlit kitchen kneads a large bowl of minced meat mixed with onions, yogurt, and spices, while a tray of thinly sliced, golden-brown yaprak döner sizzles on a nearby stove.
    Yaprak döner harcı için gerekli malzemeler:
    • 1 kg dana eti (but kısmından lop et) 2;
    • 1 kuru soğan 2;
    • 2 yemek kaşığı yoğurt 2;
    • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
    • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 2;
    • 2 çay kaşığı kekik 2;
    • Yarım çay kaşığı karabiber 2;
    • Tuz (en son ilave edilecek) 2.
    Yapılışı:
    1. Eti ince bir şekilde yaprak halinde doğrayın 2.
    2. Etin terbiyesi için soğanı rendeleyin, üzerine sıvı yağ, baharatlar ve yoğurdu ilave edip karıştırın 2.
    3. Hazırlanan karışımı ete bulayın ve streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin 2.
    4. Dinlendirme işleminden sonra teflon yapışmaz tavaya eti alın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın 2.
    5. Suyu çekip yağına düştüğü zaman 5 dakika daha soteleyip altını kapatın, tuzunu ilave edin ve servis yapın 2.
    Ayrıca, kıymadan yaprak döner harcı yapmak için de aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
    • Cahide Sultan'ın tarifi 3. 1 kg orta yağlı dana kıyma, 4 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 orta boy soğan, 2,5 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 silme tatlı kaşığı şeker kullanılarak yapılır 3.
    • Yemek.net'in tarifi 4. 500 gr orta yağlı kıyma, 1 orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı irmik, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve kekik kullanılarak yapılır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi yaprak döner hangi etten yapılır?

    En iyi yaprak döner, genellikle dana etinden yapılır. Dana etinin tercih edilen kısımları arasında antrikot, kontrfile ve tranç bulunur. Ayrıca, dana ve kuzu eti karışımı da sıkça tercih edilir. Döner yapımında kullanılan etin taze olması ve uygun koşullarda dinlendirilmesi de önemlidir.

    Yaprak dönerin farkı ne?

    Yaprak döner ile kıyma döner arasındaki temel fark, yaprak dönerin içinde kıyma bulunmaması ve etlerin yaprak şeklinde dizilerek hazırlanmasıdır. Yaprak döneri farklı kılan diğer unsurlar: Etin kalitesi: Yaprak dönerin kalitesi, içindeki etin kalitesine bağlıdır. Pişirme yöntemi: Yaprak döner, odun ateşi, kömür veya gazlı ocakta pişirilir. Marine süreci: Her firmanın kendine özgü marine yöntemleri vardır. Yaprak döner, genellikle daha yüksek fiyatlı ve kaliteli bir ürün olarak kabul edilir.