Buradasın
Yalvaç hamursuzunun özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yalvaç Hamursuzu'nun özellikleri şunlardır:
- Malzemeler: Un, su, ayçiçeği yağı, tereyağı, kaymak veya kuyruk yağı, tahin, haşlanmış ve rendelenmiş patates, yumurta, tuz, susam veya çörek otu kullanılır 24.
- Üretim: Hamur, maya kullanılmadan yoğrulur ve 40 cm çapında açılır 13. Üzerine eritilmiş yağ sürülerek rulo haline getirilir ve kendi etrafında sarılır 13.
- Pişirme: Odun ateşiyle yanan taş fırında, düşük ısıda pişirilir 14. Her tarafı eşit şekilde pişinceye kadar tahta kürekle çevrilir 4.
- Tat ve Görünüm: Piştikten sonra tel tel olur ve üzeri yumurta ve susam veya çörek otu ile süslenir 3.
- Coğrafi İşaret: 27.02.2020 tarihinde mahreç işareti olarak tescillenmiştir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: