Fırında kızarmış tavuk yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet bütün tavuk; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı kekik; 1 çay kaşığı tuz; yarım çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve kekiği alarak karıştırın. 2. Tavuğu alıp üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. 3. Hazırladığınız sosu fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürün. 4. Pişerken açılmaması için tavuğun kanatlarını bir kürdanla sabitleyin. 5. Son olarak butlarını da çapraz yaparak iple bağlayın. 6. Tavuğu buzdolabına kaldırarak mümkünse 1 saat kadar dinlendirin. 7. Fırının su haznesine 200 ml su ilave edin ve hazneyi fırına yerleştirin. 8. Fırını 200°C’ye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. 9. Fırın tepsisine ızgaraları yerleştirin ve üzerine tavuğu alın. 10. Tepsiyi fırına yerleştirip tavuğu 1 saat kadar pişirin. Fırında kızarmış tavuk tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: youtube.com'da "Fırında Kızarmış Tavuk Yapımı" videosu; nefisyemektarifleri.com'da "Fırında Kızarmış Bütün Tavuk" tarifi; yemek.com'da "Fırında Tavuk Kızartması" tarifi; ye-mek.net'te "Fırında Bütün Tavuk Kızartması" tarifi; kevserinmutfagi.com'da "Fırında Kızarmış Bütün Tavuk" tarifi.