Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağsız dana kıymanın nasıl anlaşılacağına dair bazı bilgiler:
- Renk: Taze yağsız dana kıyma, parlak ve kırmızı renkte olur 14. Soluk kahverengi veya gri renk, kıymanın bozulduğuna işaret edebilir 14.
- Koku: Kıymanın hafif bir kokusu olur, ancak bozulmaya başlayan et çürük veya ekşi kokar 14.
- Doku: Kıyma, parmaklar arasında kolayca ayrılmalı ve ufak parçalara bölünmelidir 14. Yapışkan ve cıvık bir yapı, kıymanın bozulduğunu gösterebilir 14.
Ayrıca, paketin üzerindeki son tüketim tarihinin kontrol edilmesi ve kıymanın satın alındıktan sonra 2 gün içinde pişirilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: