Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağın kızdığını anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Tahta kaşık testi: Yağa bir tahta kaşık konulduğunda, kaşığın etrafında kabarcıklar oluşuyorsa yağ kızarmıştır 24.
- Ekmek kırıntısı testi: Yağa birkaç ekmek kırıntısı atıldığında, kırıntılar hemen kızarıyorsa yağ kızarmıştır 25.
- Termometre testi: Yağın sıcaklığını ölçmek için bir mutfak termometresi kullanılabilir 25. Yağın kızması için ideal sıcaklık 180-190 derecedir 25.
Yağın kızdığını anlamak için kullanılan yöntemler, kullanılan yağ türüne ve miktarına göre değişiklik gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: