Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağ sıçramasını önlemek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Malzemeleri kurutmak: Islak malzemeler yağda sıçramaya neden olur, bu yüzden malzemeler kağıt havlu ile iyice kurutulmalıdır 123.
- Tavayı seçmek: Kalın tabanlı ve derin tavalar tercih edilmelidir 13.
- Yağı ayarlamak: Kızartma yağı 149 °C'ye ayarlanıp malzemeler altın rengi olana kadar kızartılmalıdır 1.
- Yavaşça eklemek: Malzemeler tavaya yavaşça ve dikkatlice eklenmelidir 23.
- Tuz veya ekmek içi eklemek: Yağın içine birkaç tutam tuz veya küçük parçalar halinde ekmek içi eklemek sıçramayı önleyebilir 134.
- Sepet kullanmak: Yiyecekler oluklu bir kaşık veya maşa ile yağın içine daldırılmalıdır 1.
- Tavayı doldurmak: Tava ⅔ oranında doldurulmalıdır 1.
- Tekrar ısıtmak: İlk parti yemek piştikten sonra yağ 180 °C'ye ayarlanıp yemek gevrek hale gelene kadar kızartılmalıdır 1.
- Aynı yağı kullanmamak: Önceki kızartmalardan kalan kalıntılar sıçramaya neden olabileceğinden yağ sık sık değiştirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: