Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartma yağının bozulduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Renk değişikliği: Yağ, altın sarısı renginden kahverengiye dönerse bozulmuş olabilir 23.
- Kömürleşmiş veya yanmış partiküller: Yağın içinde kömürleşmiş ya da yanmış partiküller varsa, yağ bozulmuş demektir 2.
- Kötü koku: Yağ, kötü bir koku yayıyorsa bozulmuş olabilir 23.
- Tadında değişiklik: Yağ, yemeklerin veya salataların lezzetini bozacak şekilde kötü bir tat bırakıyorsa bozulmuş demektir 3.
- Yapıda bozulma: Yağ, her zamankinden farklı bir kıvam almışsa bozulmuş olabilir 3.
Bozulmuş kızartma yağı tüketilmemelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: