Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartma yağının bozulduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Koku: Yağın normalde nötr veya hafif bir kokusu olmalıdır 34. Kötü, acı veya yanık bir koku varsa, yağ bozulmuş olabilir 4.
- Renk: Yağın rengi açık olmalıdır 3. Koyulaşmış veya bulanıklaşmışsa, kullanılmış olabilir 24.
- Tat: Yağın tadında garip bir değişiklik varsa, bozulmuş olabileceği düşünülebilir 4.
- Duman: Yağın normalden daha fazla duman çıkarması veya dumanın daha yoğun olması, bozulduğunu gösterebilir 4.
- Kullanım Süresi: Kızartma yağının raf ömrü genellikle 1-2 aydır 3. Uzun süre kullanılmışsa, bozulma ihtimali artar 4.
Bozulmuş yağ kullanmak sağlık açısından riskli olabilir ve yemeklere kötü bir tat verebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: