Buradasın
Yağ kızartma için hangi sıcaklıkta olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartma için yağın ideal sıcaklığı 175-195 °C arasındadır 3.
Yağın doğru sıcaklıkta olup olmadığını anlamak için kızartılacak malzemeden küçük bir parçayı yağa atmak mümkündür 3. Eğer bu parça 20 saniyede yüzeye çıkıyorsa, yağ istenilen ısıya ulaşmıştır 3.
- Küçük bir ekmek parçasıyla ölçüm:
Kızartma işlemi için 170-180 °C sıcaklık da uygun kabul edilir 2.
Yağın düşük ısıda olması yiyeceklerin fazla yağ çekmesine, yüksek ısıda olması ise yanmalarına neden olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: