Buradasın
Yağ kızartma fritözü nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağ kızartma fritözü kullanımı için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:
- Hazırlık: Fritözü düz, kuru ve ısıya dayanıklı bir yüzeye yerleştirin 1. Fişi takarak yiyecekleri hazırlama adımına geçin 4.
- Yağ Ekleme: Fritöz içindeki eski yağı temizleyin ve temiz bir yağ ekleyin 3.
- Yağ Isıtma: Fritözün kontrol panelinden yağın ısınma sıcaklığını seçin 3.
- Yiyecek Hazırlığı: Kızartmak istediğiniz yiyecekleri hazırlayın 3.
- Kızartma İşlemi: Fritöz ısındığında, yiyecekleri sepete veya fritözün içine yerleştirin 3. Fritözün kapağını kapatın ve yiyeceklerin kızarmasını bekleyin 3.
- Karıştırma veya Çevirme: Cihaz belirli aralıklarla uyarı verecektir 3. Bu uyarı esnasında cihazı durdurup yiyecekleri ters çevirin veya sallayın 3.
- Çıkarma ve Süzme: Yiyecekler kızardıktan sonra, sepeti veya fritöz içindeki bir süzgeci kullanarak yağdan çıkarın 3. Fazla yağı emmek için kağıt havlu veya başka bir emici malzeme kullanın 3.
- Temizlik: Fritözü kapatın ve soğumasını bekleyin 2. Ardından, çıkarılabilir parçaları ayırın ve bulaşık deterjanı ile yıkayın 2. Yağ haznesini boşaltın ve iyice temizleyin 2. Fritözün dışını nemli bir bezle silin 2.
Fritöz kullanımı sırasında cihazın kullanım kılavuzuna uyulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: