Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağ çekmeyen pişi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt 13;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 paket kabartma tozu (veya 1 tatlı kaşığı karbonat) 1;
- 4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 1.
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına yoğurt, süt, yumurta ve tuzu alın 1. Malzemeleri güzelce karıştırın 1.
- Üzerine kabartma tozunu ekleyin 1.
- Azar azar un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- Hamuru yaklaşık 15-20 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirin 1.
- Hamuru unlanmış bir zemine alın 1. Merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açın 1.
- Bir su bardağı ya da kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekiller çıkarın 1.
- Derin bir tencerede yağı ısıtın 1.
- Hamurları orta ateşte, altın sarısı renk alana kadar çevirerek kızartın 1. Yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin; aksi takdirde dışı hızlı pişer, içi çiğ kalabilir 1.
- Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alın 1.
- İsteğe göre peynir, zeytin, reçel, ya da bal eşliğinde sıcak servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: