Buradasın
Hangi yiyecekler yağda kızartılmaz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı yiyecekler yağda kızartılmak için uygun değildir:
- Zeytin: Ayçiçek yağı ile kızartılması, zeytinlerin lezzetini ve dokusunu olumsuz etkiler 2.
- Balık: Yüksek sıcaklıktaki ayçiçek yağı, balıktaki besin maddelerini kaybetmesine neden olabilir 24.
- Yağlı etler: Jambon, hamburger ve sosis gibi yağlı etler, derin yağda kızartma için uygun değildir 3.
- Soğuk preslenmiş yağlar: Sızma zeytinyağı ve keten tohumu yağı gibi soğuk preslenmiş yağlar, dumanlanma noktaları düşük olduğu için derin kızartma için kullanılmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: