Buradasın
Yaban mersinli cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Kek İçin: 2 adet yumurta, 60 gr tereyağı, 1 su bardağı pudra şekeri, ½ su bardağı yoğurt, ½ limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin, 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1.
- Peynirli Dolgu İçin: 150 gr peynir (mascarpone veya labne peyniri), 1 adet yumurta, ½ su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin, ½ limon kabuğu rendesi 1.
- Yaban Mersini Sosu İçin: 400 gram yaban mersini, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, ½ su bardağı portakal suyu, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu 3.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile 2-3 dakika mikserle çırpın 1.
- Yumurtaları birer birer ekleyip iyice çırpın 1.
- Vanilya, limon kabuğu rendesi ve yoğurdu koyup çırpmaya devam edin 1.
- Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayın ve diğer karışıma ilave edip kaşıkla unu yedirene kadar karıştırın 1.
- Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıba hamuru döküp üzerini düzeltin 1.
- Peynirli karışımı kek hamurunun üzerine kenarlardan 1 cm boşluk bırakacak şekilde dökün ve yaban mersinlerini üzerine serpiştirin 1.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin 1.
- Cheesecake'i soğutup buzdolabında en az 4 saat bekletin 4.
- Yaban mersini sosunu hazırlayıp soğuyan cheesecake'in üzerine dökün 4.
- Dilimleyerek servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: