Buradasın
Yaban mersinli cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi:
Malzemeler:
- Alt taban için: 2 paket yulaflı bisküvi, yarım çay bardağı süt, 100 gram tereyağı 2.
- Peynirli katman için: 600 gram labne, 1 paket krema, 1,5 su bardağı şeker, 4 yumurta, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mor un 2.
- Üst sos için: 200 gram yaban mersini, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı şeker 2.
Hazırlanışı:
- Alt taban: Bisküvileri rondodan geçirin, tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın 2. Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve karışımı elinizle bastırarak yayın 2.
- Peynirli katman: Tüm malzemeleri karıştırıp ikiye bölün 2. Bir kaba beyaz un, diğer kaba mor un ekleyin ve çırpın 2. Beyaz karışımı tabanın üzerine döküp 15-20 dakika pişirin 2. Ardından mor karışımı ekleyin ve tekrar 15-20 dakika pişirin 2.
- Üst sos: Yaban mersini, şeker ve nişastayı pişirip soğutun 2. Kek piştikten sonra sosu üzerine dökün 2.
Pişirme önerileri:
- Fırının kapağını pişirme sırasında açmayın 12.
- Cheesecake piştikten sonra fırında bir saat bekletilmesi önerilir 1.
Not: Dondurulmuş yaban mersini kullanılırsa su eklenmesine gerek yoktur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: