Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Waffle hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 2 yumurta 1;
- 2 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 çay kaşığı vanilin 1;
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1.
Yapılışı:
- Yumurta beyazlarını ayrı çırpın 1. Mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar çırpmak, waffle'ların daha kabarık olmasını sağlar 4.
- Kuru malzemeleri (un, şeker, kabartma tozu ve vanilin) ayrı bir kapta karıştırın 1.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın 1. Üzerine sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin 1. Bu karışımı kuru malzemelere ekleyin ve bir spatula ile homojen kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Önceden köpürttüğünüz yumurta beyazlarını yavaş yavaş hamura ekleyin 1. Bunu yaparken katlama yöntemiyle karıştırın, böylece hamurun içindeki hava kabarcıkları korunur ve waffle'ınız daha kabarık olur 1.
- Waffle makinenizi önceden ısıtın ve hafifçe yağlayın 1. Hamurdan bir kepçe dökerek makinenin kapağını kapatın 1. Yaklaşık 4-5 dakika boyunca, waffle altın sarısı rengini alana kadar pişirin 1.
Servis önerileri: sıcak waffle'ı çikolata sosu, bal, reçel veya taze meyveler ile süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: