Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Waffle yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamur kıvamı: Waffle hamuru, kek harcından biraz daha sıvı, krep harcından ise biraz daha koyu bir kıvamda olmalıdır 15.
- Makinenin veya tavanın ısısı: Waffle makinesi veya tava iyice ısınmadan hamur dökülmemelidir, aksi takdirde hamur yapışabilir 45.
- Dinlendirme: Hamurun hazırlanmasının ardından 15-30 dakika dinlendirilmesi, daha leziz bir doku elde edilmesine yardımcı olur 13.
- Pişirme süresi: Daha çıtır bir waffle için pişirme süresi biraz daha uzun tutulabilir 1.
- Malzeme tazeliği: Kullanılan malzemelerin taze olması, waffle'ın lezzetini artırır 3.
- Servis sıcaklığı: Waffle'ların sıcak servis edilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: