Waffle'ın püf noktaları şunlardır:
- Yumurta Seçimi: Kullanılan yumurtaların ağırlığı 50-60 gramı geçmemelidir 13.
- Tereyağı: Tereyağının oda ısısında yumuşatılmış olması önemlidir 14.
- Un Eleme: Hamura eklenen unun en az bir kez elenmiş olması gerekir 13.
- Kabartma Tozu ve Vanilya: Kabartma tozu ve vanilyayı un ile birlikte elemek, hamurun daha iyi kabarmasını sağlar 3.
- Çırpma İşlemi: Çırpma işlemini, hamurun boza kıvamına gelene kadar sürdürmek gerekir 13.
- Pişirme Süresi: Waffle hamurunun altın rengini alana kadar pişirilmesi önemlidir 4. Kapak erken açılırsa hamur çöker 4.
Bu püf noktalarına dikkat ederek, dışı çıtır içi yumuşak ve lezzetli waffle'lar yapabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: