Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Volovan tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru 1;
- 10-12 adet çilek (dilimlenmiş) 1;
- 2 yemek kaşığı krem peynir 1;
- 2 yemek kaşığı çilek reçeli 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1;
- 1 tatlı kaşığı su 1;
- Pudra şekeri (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Bir kapta krem peyniri ve çilek reçelini iyice karıştırın 1.
- Milföy hamurunun kenarlarından yaklaşık yarım santim kadar kalacak şekilde iç kısmına bıçakla çizik atın ve çerçeve gibi görünmesi için çatalla delikler açın 14.
- Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin 1.
- Milföyler pişince orta kısmını çatalla bastırın ve üzerine krem peynirli karışımdan yayın, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin 1.
- Bir kasede yumurta sarısı ve su çırpın ve bir fırça yardımı ile yumurtalı karışımı hamurun kenarlarına sürün 1.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin 1.
- Tatlı soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: