• Buradasın

    Volovan tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Volovan tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 6 adet milföy hamuru 1;
    • 10-12 adet çilek (dilimlenmiş) 1;
    • 2 yemek kaşığı krem peynir 1;
    • 2 yemek kaşığı çilek reçeli 1;
    • 1 adet yumurta sarısı 1;
    • 1 tatlı kaşığı su 1;
    • Pudra şekeri (üzeri için) 1.
    Yapılışı:
    1. Bir kapta krem peyniri ve çilek reçelini iyice karıştırın 1.
    2. Milföy hamurunun kenarlarından yaklaşık yarım santim kadar kalacak şekilde iç kısmına bıçakla çizik atın ve çerçeve gibi görünmesi için çatalla delikler açın 14.
    3. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin 1.
    4. Milföyler pişince orta kısmını çatalla bastırın ve üzerine krem peynirli karışımdan yayın, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin 1.
    5. Bir kasede yumurta sarısı ve su çırpın ve bir fırça yardımı ile yumurtalı karışımı hamurun kenarlarına sürün 1.
    6. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin 1.
    7. Tatlı soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Volovan içinde ne var?

    Volovan içinde çeşitli malzemeler kullanılabilir, hem tatlı hem de tuzlu versiyonları vardır. Tatlı volovan genellikle şunları içerir: - vanilyalı krem veya kustard; - taze meyveler, meyve püresi veya meyve sosu; - çikolata sosu, çikolata kreması veya çikolata parçacıkları. Tuzlu volovan için olası iç harçlar: - küçük parçalara doğranmış tavuk, et, sebze, deniz ürünleri veya mantar; - ton balığı, mantar salatası gibi soğuk servis edilebilen harçlar.

    Fransız mutfağı volovan nedir?

    Volovan, Fransız mutfağına ait, milföy hamuru ile yapılan içi dolu küçük lezzet yuvaları olarak tanımlanan bir hamur işidir. Özellikleri: - Hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. - Pişerken hamurun kabarması ve içindeki hava boşluklarının oluşması nedeniyle "uçan rüzgâr" anlamına gelen "vol-au-vent" adını alır. - Görüntüsü itibarıyla kuş yuvasına benzediği için aynı zamanda "kuş yuvası" olarak da adlandırılır. Yapılışı: Milföy hamurundan daire ve halka şeklinde parçalar kesilerek, halkaların tabanın üzerine yerleştirilmesi ve fırında pişirilmesiyle yapılır.

    Volovan hangi hamurdan yapılır?

    Volovan, milföy hamuru kullanılarak yapılır.