Vişne ile yaprak sarma pişirmek için gerekli malzemeler: 400 gr. asma yaprağı; 2 su bardağı pirinç; 2 adet soğan; 1/2 su bardağı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1/2 tatlı kaşığı karabiber; 1/2 tatlı kaşığı nane; 1/2 tatlı kaşığı yeni bahar; 1/2 tatlı kaşığı tarçın; 400 gr. vişne. Pişirme aşamaları: 1. Salamura kullanıyorsanız, asma yapraklarını sıcak suda bekletip tuzunu alın. 2. Soğanı ince kıyın. 3. Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın. 4. Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. 5. Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yeni bahar, kuru nane ekleyip karıştırın. 6. Son olarak 1 su bardağı vişne suyu, 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaynamaya bırakın. 7. Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 8. Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın. 9. Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın. 10. Kalan vişneleri aralarına serpiştirin. 11. Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. 12. Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın. 13. Kendi tenceresinde