Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van'ın en meşhur çöreği olan Van çöreği şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 250 gram eritilmiş tereyağı veya margarin 14;
- 2,5 su bardağı ılık süt 14;
- yarım su bardağı sıvı yağ 14;
- 1 çay kaşığı şeker 14;
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya 14;
- 1 silme yemek kaşığı tuz 14;
- alabildiği kadar un 14.
İç harcı için:
- 1 su bardağı sıvı yağ 14;
- 2,5 su bardağı un 14;
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz 14;
- tuz (göz kararı) 14.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Mayayı, ılık süt ve şekerle eritip aktif hale getirin 14.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın 14.
- Tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin 14.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın 14.
- Bir tencereye sıvı yağ koyup orta ateşte ısınan yağa azar azar un ilave edin 14.
- Unun kokusu çıkıp rengi hafif dönünce ince çekilmiş ceviz ve biraz tuz ekleyin 14.
- Ocağı kapatıp iç harcı soğumaya bırakın 14.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine soğuyan harçtan koyun ve kapatın 14.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve pekmez karışımı sürün ve çatalla delikler açın 14.
- 180 derecede ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin 14.
Van çöreği, kahvaltılarda veya çay saatlerinde sunulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: