Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van'ın en meşhur çöreği olan Van çöreği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 kuru paket maya (veya yarım paket yaş maya) 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı mahlep 1;
- 1 adet tatlı çörek otu 1;
- 1 tatlı kaşığı susam 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 çay kaşığı yenibahar 1;
- 1 çay kaşığı karanfil (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay kaşığı yedek kimyon 1.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Geniş bir yoğurma kabına maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin 1.
- Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın 1.
- Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamuru üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölerek yuvarlayın ve çörek şeklinde açın 1.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
- Ayrılma aralıkları 180°C'de altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan çörekleri 10 dakika dinlendirip sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: