Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Van cacığı sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 8 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt 1;
- 2-3 adet sivri biber 1;
- 2-3 adet salatalık 1;
- yarım demet maydanoz ve dereotu 1;
- 2-3 dal taze soğan 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Yoğurdu bir kaseye alın 1.
- Salatalık, biber, soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın 1.
- Doğradığınız sebzeleri yoğurda ekleyin ve karıştırın 1.
- Tereyağı ve tuzu da ekleyerek, tereyağı iyice karışana dek kaşıkla karıştırmaya devam edin 1.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin 1.
Van cacığı, daha çok kahvaltı sofralarında, üzerine tereyağı parçaları eklenip, Van çöreği veya lavaş ekmeği ile servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: