Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vali kebabının özellikleri:
- Zengin içerik: Yumuşak pirzola, tavuk, köfte, közlenmiş mantar, patlıcan ve biber gibi çeşitli et ve sebzeler içerir 135.
- Karışık ızgara: Tek bir yöreye özgü olmayıp, farklı bölgelerde yapılan bir karışık ızgara çeşididir 24.
- Doyuruculuk: Bol etli ve zengin bir kebap sunumu olduğu için bu adı almıştır 24.
- Servis: Genellikle pilav veya yöresel pide ile servis edilir 3.
- Hikaye: İzmir'de bir restoran sahibinin, valiye ne yemek istediğini sorduğunda "Sen kafana göre yap bir şeyler." cevabı üzerine, restoran sahibinin valiye mahcup olmamak için menüdeki tüm etleri bir araya getirmesiyle ortaya çıkmıştır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: