Buradasın
Uzun süre bozulmaması için kullanılan katkı maddesi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uzun süre bozulmaması için kullanılan bazı katkı maddeleri:
- Koruyucular 124. Bakteriler, küfler, mantarlar ve mayaların neden olduğu bozulmaları önler 124. Sorbik asit, asetik asit, nitrit ve nitrat bileşikleri, kükürt dioksit, propiyonik asit, benzoik asit ve tuzları bu gruba girer 12.
- Antioksidanlar 135. Gıdaların bozulması ve acılaşmasını önler, oksidasyonu geciktirir 135.
- Stabilizörler ve emülgatörler 35. Gıdaların yapısını korur, farklı fazlar arasında homojen bir yapı sağlar 35.
Gıda katkı maddeleri, sağlık açısından riskli olabileceğinden, mümkün olduğunca az işlenmiş ve katkı maddesi içermeyen gıdalar tercih edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: