Buradasın
Urfa'nın en güzel kebabı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa'nın en güzel kebabını pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık) 1
- 50 gram kuyruk yağı (çekilmiş) 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- 1 adet rendelenmiş soğan 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- 2 kere çekilmiş kıymayı yoğurma kabına alın 1.
- Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, salça ve baharatları ilave ederek en az 10 dakika boyunca yoğurun 1.
- Yoğurulan harcı şişlere dizin 1.
- Bu şekilde bozdolabında en az 45 dakika dinlendirin 1.
- Urfa kebabını fırın tepsisine alın 1. Yanlarına domates, yeşil biber, kapya biberi de ekleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin 1.
- Yanına sumak ve tuzla ovduğumuz soğan salatasıyla servis edin 1.
Ayrıca, elektrikli ızgarada veya çöp şiş kullanarak da pişirme yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: