Buradasın
Urfa'nın en güzel kebabı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa kebabı pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu-dana karışık) 2;
- 1 büyük boy soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış) 2;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 2;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (Urfa isotu kullanılabilir) 2;
- Yarım çay kaşığı kimyon 2;
- Yarım çay kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2.
Pişirme aşamaları:
- Geniş bir kapta kıymayı, rendelenip suyu sıkılmış soğanı, sarımsağı ve baharatları ekleyin 2.
- Yoğurarak birbirine iyice yapışmasını sağlayın (yaklaşık 10 dakika yoğurun) 2.
- Kıymayı streç filmle kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin 2.
- Kıymadan avuç içi kadar alın ve ıslatılmış ellerinizle şişe bastırarak uzun ince kebap şekli verin 2.
- Fırında pişirmek için, 200 derece'de önceden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt serili tepside 20–25 dakika pişirin 2.
- Tavada pişirmek için, döküm ya da yapışmaz tavada çok az yağla arkalı önlü pişirin 2.
- Mangalda pişirmek için, şişleri sık sık çevirerek közde pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: