• Buradasın

    Ural mantısı pelmeni nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A pair of hands kneading smooth dough on a flour-dusted wooden table, with a bowl of minced meat and grated onions nearby, evoking the preparation of Russian pelmeni.
    Ural mantısı pelmeni yapmak için gerekli malzemeler:
    • Hamur için:
      • 1 su bardağı ılık su 14;
      • 1 yumurta 14;
      • 1 çay kaşığı tuz 1;
      • 3,5 su bardağı un 1.
    • İç harç için:
      • 350 gr mantılık kıyma (sinirsiz, az yağlı) 1;
      • 1 büyük boy soğan (rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş) 1;
      • yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
      • 1 çay kaşığı tuz 1;
      • 1 çay kaşığı karabiber 1;
      • 1 çay kaşığı pul biber 1.
    • Servis için:
      • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1;
      • 1 çay kaşığı pul biber 1.
    Yapılışı:
    1. Uygun bir yoğurma kabında yumurta, ılık su ve tuz eklenerek çırpılır 1.
    2. 3,5 su bardağı un azar azar eklenerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğrulur 1.
    3. Yoğrulan hamur streç film ile sarılarak 20-30 dakika dinlendirilir 1.
    4. İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, sıvı yağ ve baharatlar iyice karıştırılır 1.
    5. Hamurdan 3 eşit parçaya bölünerek bezeler haline getirilir 1.
    6. Bezeler unlanarak çok ince olmayan yufkalar açılır 1.
    7. Açılan yufkalardan, çay bardağı ile daireler kesilir 1.
    8. Daire şeklinde kesilen hamur parçalarının ortasına 1 çay kaşığı iç harcı koyulur 1.
    9. Hamur ikiye katlanır ve uç kısımları bastırılarak yapıştırılır 1.
    10. Uygun bir tencerede yeterli miktarda su kaynatılır 1.
    11. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir 1.
    12. Kaynayan suyun içine mantılar teker teker atılır 1.
    13. Tekrar kaynamaya başlayınca, orta ateşe alınır ve ara ara karıştırarak 7 dakika pişirilir 1.
    14. Hamurların açılma kalınlığına göre pişme süresi değişiklik gösterebilir 1.
    15. Pişen mantılar, suyu süzülerek tencereden alınır 1.
    16. Sıcak olarak tabağa alınır, üzerine eritilmiş tereyağı eklenerek servis edilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pelmeni ve mantı aynı mı?

    Pelmeni ve mantı aynı değildir, ancak benzer özelliklere sahiptirler. Benzerlikler: Kökenleri Orta Asya'ya dayanır. Genellikle suda haşlanarak pişirilirler. Doyurucu ve lezzetli hamur işleridir. Farklılıklar: Hamur: Pelmeni hamuru genellikle daha ince ve mayasızdır, mantı hamuru ise biraz daha kalın ve tok bir yapıya sahiptir. Dolgu: Pelmeni iç harcında dana, sığır veya karışık kıyma kullanılır, mantıda ise genellikle kuzu veya dana kıyma tercih edilir. Servis: Mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ile, pelmeni ise ekşi krema veya tereyağı ile servis edilir. Şekil: Mantı kare veya üçgen şeklinde katlanırken, pelmeni genellikle yarım ay veya yuvarlak şeklinde olur.
    A steaming plate of Russian pelmeni dumplings on a wooden table, surrounded by traditional Russian decor like a samovar and embroidered cloth, evoking warmth and comfort.

    Pelmeni mantısı hangi yöreye ait?

    Pelmeni mantısı, Rus mutfağına aittir. Ancak, pelmeninin kesin menşei konusunda Ural ve Sibirya arasında tartışmalar devam etmektedir.

    Pelmeni hangi ülkenin yemeği?

    Pelmeni, Rusya mutfağına ait bir yemektir. Kökeni 12. yüzyıla dayanan pelmeni, Rusya’nın Ural bölgesinden tüm ülkeye yayılmıştır.
    A wooden table in a Turkish kitchen is covered with flour-dusted dough, small bowls of minced meat, chopped onions, and spices, while hands carefully fold tiny manti dumplings.

    Mantının içine ne konur?

    Mantı içine az yağlı kıyma, soğan, karabiber, pul biber ve tuz konur. İç harç olarak kıyma yerine patates veya yeşil mercimek de kullanılabilir.