Buradasın
Ural mantısı pelmeni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ural mantısı pelmeni yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harç için:
- Servis için:
Yapılışı:
- Uygun bir yoğurma kabında yumurta, ılık su ve tuz eklenerek çırpılır 1.
- 3,5 su bardağı un azar azar eklenerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğrulur 1.
- Yoğrulan hamur streç film ile sarılarak 20-30 dakika dinlendirilir 1.
- İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, sıvı yağ ve baharatlar iyice karıştırılır 1.
- Hamurdan 3 eşit parçaya bölünerek bezeler haline getirilir 1.
- Bezeler unlanarak çok ince olmayan yufkalar açılır 1.
- Açılan yufkalardan, çay bardağı ile daireler kesilir 1.
- Daire şeklinde kesilen hamur parçalarının ortasına 1 çay kaşığı iç harcı koyulur 1.
- Hamur ikiye katlanır ve uç kısımları bastırılarak yapıştırılır 1.
- Uygun bir tencerede yeterli miktarda su kaynatılır 1.
- Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir 1.
- Kaynayan suyun içine mantılar teker teker atılır 1.
- Tekrar kaynamaya başlayınca, orta ateşe alınır ve ara ara karıştırarak 7 dakika pişirilir 1.
- Hamurların açılma kalınlığına göre pişme süresi değişiklik gösterebilir 1.
- Pişen mantılar, suyu süzülerek tencereden alınır 1.
- Sıcak olarak tabağa alınır, üzerine eritilmiş tereyağı eklenerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: