Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un kurabiyesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Tereyağı Kullanımı: Kurabiyenin ağızda dağılması için tereyağı kullanmak önemlidir 14.
- Kabartma Tozu: Kabartma tozu kullanmak zorunda değilsiniz, özellikle hamuru ince olan kurabiyelerde kullanmayabilirsiniz 1.
- Sirke: Kurabiye hamuruna 1-2 damla sirke koymak, kıyır kıyır bir kıvam sağlar 1.
- Pudra Şekeri: Toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak, hamura daha pürüzsüz bir yapı kazandırır 1. Ancak pudra şekeri miktarını tarifteki toz şeker miktarının yarısı kadar ayarlamak gerekir 1.
- Hamur Yoğurma: Hamuru bastıra bastıra yoğurmak ve kıvam almaya başladığında ikiye bölüp birbirinin üzerine katlayarak yoğurmak gerekir 1.
- Dinlendirme: Hazırlanan hamuru hemen açıp şekil vermeden önce 30 dakika buzdolabında bekletmek, hamurun kıvam almasını sağlar 1.
- Pişirme Derecesi: İnce kurabiyeleri 160 dereceli fırında 7-8 dakika, hafif kalınlıkta olan kurabiyeleri ise 165 dereceli fırında 10 dakika pişirmek genellikle yeterlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: