Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un kurabiyesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Malzeme sıralaması: Unu en başta eklememeli, verilen sıralamaya uyulmalıdır 1.
- Malzeme seçimi: Damak tadına göre malzemelerde değişiklik yapılabilir 1.
- Ölçü: Malzemelerin ölçüsüne dikkat edilmelidir 1.
- Tereyağı sıcaklığı: Tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır 5.
- Hamur kıvamı: Hamur ele yapışmayan bir kıvam almalıdır 12.
- Pişirme derecesi: Kurabiyeler tamamen altın sarısı rengine gelmeden, kırık beyaz rengindeyken fırından alınmalıdır 25.
- Pişirme süresi: Un kurabiyesi 15-20 dakika arasında pişer 25.
- Fırın ayarı: Fansız ayarda pişirilmelidir 2.
- Soğutma: Fırından çıkan kurabiyeler soğuyana kadar dokunulmamalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: