Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 35;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 35;
- yarım su bardağı un 3;
- 2 diş ezilmiş sarımsak 3;
- 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 3;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 3;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 3;
- 1 adet bulyon (isteğe bağlı) 3;
- 7 su bardağı su 3;
- tuz 3.
Yapılışı:
- Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin 3.
- Unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun 3.
- Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın 3.
- Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın 3.
- Baharatları, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin 3.
- Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin 3.
Çorba pişinceye kadar karıştırma işlemini bırakmamak ve unun rengi çok koyulaşmadan kavurmak önemlidir 5.
Un çorbası tarifini, farklı un, yağ, baharat ve su alternatifleriyle kişiselleştirmek mümkündür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: