• Buradasın

    Un çorbası kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Un çorbası, hazırlanma süresi 10 dakika, pişirme süresi ise 20 dakika olmak üzere toplamda 30 dakikada pişer 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Un çorbasının içine ne konur?

    Un çorbasının içine genellikle şu malzemeler konur: un; tereyağı veya sıvı yağ; su, et suyu veya tavuk suyu; yoğurt; tuz; karabiber; nane. Bazı yörelerde un çorbasına salça, pirinç, bulgur veya sebzeler de eklenebilir.

    Un çorbası nasıl yapılır?

    Un çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; yarım su bardağı un; 2 diş ezilmiş sarımsak; 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 adet bulyon (isteğe bağlı); 7 su bardağı su; tuz. Yapılışı: 1. Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin. 2. Unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın. 4. Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın. 5. Baharatları, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. 6. Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin. Çorba pişinceye kadar karıştırma işlemini bırakmamak ve unun rengi çok koyulaşmadan kavurmak önemlidir. Un çorbası tarifini, farklı un, yağ, baharat ve su alternatifleriyle kişiselleştirmek mümkündür.

    30 dakikada hangi çorbalar yapılır?

    30 dakikada hazırlanabilecek bazı çorba tarifleri: Karnabahar Çorbası. Oğmaç Çorbası. Tel Şehriye Çorbası. Ayrıca, gazpacho çorbası da 15 dakikada hazırlanabilir ve soğuk servis edilir.