• Buradasın

    Un çorbasının içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Un çorbasının içine genellikle şu malzemeler konur:
    • un 125;
    • tereyağı veya sıvı yağ 125;
    • su, et suyu veya tavuk suyu 125;
    • yoğurt 5;
    • tuz 15;
    • karabiber 15;
    • nane 5.
    Bazı yörelerde un çorbasına salça, pirinç, bulgur veya sebzeler de eklenebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Un çorbası neye iyi gelir?

    Un çorbasının bazı faydaları: Sindirim sistemi: Sıcak servis edildiğinde rahatlatıcı bir etki yaratır, mide ve bağırsak sistemini yatıştırır. Bağışıklık sistemi: Et suyu ile hazırlandığında, bağışıklık sistemini güçlendiren amino asitler ve mineraller içerir. Hidrasyon: Sıvı formu, vücudun su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Enerji verici etki: Unun içeriğindeki karbonhidrat ve az miktarda protein ile enerji sağlar. Tokluk hissi: Yoğun karbonhidrat yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir. Un çorbası, her yaş grubuna uygun bir besin kaynağı olup, özellikle çocuklar ve yaşlılar için uygundur.

    Un çorbası nasıl yapılır?

    Un çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; yarım su bardağı un; 2 diş ezilmiş sarımsak; 1 tepeli yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 adet bulyon (isteğe bağlı); 7 su bardağı su; tuz. Yapılışı: 1. Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin. 2. Unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın. 4. Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın. 5. Baharatları, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. 6. Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin. Çorba pişinceye kadar karıştırma işlemini bırakmamak ve unun rengi çok koyulaşmadan kavurmak önemlidir. Un çorbası tarifini, farklı un, yağ, baharat ve su alternatifleriyle kişiselleştirmek mümkündür.