Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uluslararası mutfağa özgü bazı tatlılar şunlardır:
- Alfajor: Peru mutfağından, süt reçeli ve Hindistan cevizi ile yapılan bir kurabiye 1.
- Bomboloni: İtalya'dan, içi pastacı kremasıyla dolu pofuduk bir tatlı 1.
- Chaja Pasta: Uruguay'dan, şeftalili ve bezeli bir pasta 1.
- Kheer: Hint mutfağından, Hindistan cevizi sütü ve baharatlarla yapılan bir sütlaç 1.
- Sacher Torte: Avusturya'dan, kakaolu ve marmelatlı bir pasta 23.
- Pavlova: Avustralya ve Yeni Zelanda'dan, üzerinde meyveler olan hafif bir tatlı 23.
- Trileçe: İspanyolca'da "üç süt" anlamına gelen, keçi, manda ve inek sütü ile yapılan bir tatlı 3.
- Profiterol: Fransız mutfağından, içi krema dolu top hamur tatlısı 3.
- Mochi: Japon mutfağından, pirinç unundan yapılan yumuşak bir tatlı 4.
- Gulab Jamun: Hindistan'dan, şeker şerbetine batırılmış kızarmış süt topları 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: