Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcü mutfağında çeşitli tatlılar bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Churchela: İpe dizilmiş fındıkların üzüm şurubuna batırılmasıyla yapılan geleneksel bir tatlıdır 13.
- Gozinaki: Bal ile karamelize edilmiş, genellikle ceviz veya fındık gibi kurutulmuş meyvelerden yapılan bir bardır 13.
- Pelamushi: Üzüm suyu, mısır unu ve şekerle yapılan yoğun kıvamlı bir tatlıdır 3.
- Ponçiki: Donuta benzeyen, içine krema veya reçel konulan tatlı bir hamur işidir 24.
- Phali: Sebze ve kuruyemişlerden yapılan, hurma veya incir gibi kurutulmuş meyvelerle karıştırılan bir tatlı atıştırmalıktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: