Buradasın
Mutfaklara göre tatlılar kaça ayrılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfaklara göre tatlılar genellikle altı ana kategoriye ayrılır:
- Şekerlemeler: Lokum, akide şekeri ve draje gibi küçük boyutlu ve atıştırmalık tatlılar 1.
- Pasta ve Kekler: Un, şeker, yumurta ve sıvı yağ ile yapılan fırınlanmış tatlılar 12.
- Pudingler ve Krema Tatlıları: Süt, şeker ve nişasta ile hazırlanan yoğun kıvamlı tatlılar 1.
- Kuruyemiş ve Meyveli Tatlılar: Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve taze veya kuru meyvelerle yapılan tatlılar 1.
- Dondurmalar ve Buzlu Tatlılar: Süt, şeker ve çeşitli aromaların dondurulmasıyla hazırlanan tatlılar 1.
- Hamur Tatlıları: Un ve yağ gibi malzemelerin hamur haline getirilmesiyle yapılan, fırınlanan veya kızartılan tatlılar (baklava, tulumba, revani gibi) 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: