Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzot çeşni, yemeklere lezzet katmak için kullanılır 12. Özellikle pilav, makarna, sarma, börek, meze ve soslar gibi çeşitli yemeklerin tadını artırmak için uygundur 2. Ayrıca, et, tavuk, köfte ve kebaplar için terbiye malzemesi olarak da kullanılabilir 2.
Tuzot çeşninin bazı çeşitleri şunlardır:
- Et Çeşni: Kaya tuzu, tane karabiber, hardal tohumu, biberiye gibi baharatlarla hazırlanır 1.
- Klasik Çeşni: Kurutulmuş sebze (turp, havuç, kereviz, soğan, maydanoz) ve çeşitli baharatların karışımından oluşur 2.
- Sebzeli Çeşni: Kereviz, havuç, pırasa, sarımsak, dereotu, maydanoz, kapya biberi ve biberiye gibi sebzelerin kurutulup robottan geçirilmesiyle elde edilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: