Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu fıstığın püf noktaları şunlardır:
- Malzeme Hazırlığı: Yer fıstığı, tuz, un, su ve limon tuzu kullanılarak kavrulur 1. Fıstıkların üzerindeki ince kabuklarından arındırılması önerilir 2.
- Kavurma İşlemi: Fıstıklar, 145 derece sıcaklıkta kavrulur. Un-su karışımı, tuzların fıstık üzerine yapışmasını sağlar ve limon tuzu sayesinde fıstıklar kolayca kızarır 1. Fırındayken ara ara karıştırılması, yanmalarını önler 2.
- Dikkat Edilmesi Gerekenler: Kavrulmuş tuzlu fıstık, çiğ olanına oranla daha fazla kalori içerir ve fazla tüketildiğinde kilo alımına sebep olabilir 1. Damar sertliği ve yüksek kolesterol sorunu yaşayanlar için önerilmez 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: