Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turunç reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Turunçları yıkayıp rendenin ince kısmıyla rendeleyin 1.
- Rendelenmiş turunçları, portakal soyar gibi kabuklarını 4-8 parça olacak şekilde ayırın ve içlerini çıkarın 1.
- Kabukları 10-15 dakika sıcak suda haşlayın 1.
- Haşladığınız kabukları 3 gün boyunca suda bekletin ve her 5-6 saatte bir suyunu değiştirin 1.
- Turunçları kıvırarak kalın bir iğne ve iplikle ipe dizin 1.
- Malzemenin üstünü örtecek kadar su ölçün ve 1,5 kg şekerin üstüne suyu dökün 1.
- Şeker ve suyu ısıtarak eritin, ipe dizilmiş turunçları bu şerbete atarak önce harlı, sonra kısık ateşte 60-70 dakika pişirin 1.
- İnmeye yakın, yarım tatlı kaşığı limon tuzu ekleyin 1.
- Reçelinizi tükettikten sonra, kalan şerbeti tekrar kekleri ıslatmakta kullanabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: