Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turunç reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Turunç kabuklarını iyice yıkayın ve beyaz kısımlarını bıçakla mümkün olduğunca azaltın 23.
- Kabukların dış yüzeyini ince bir şekilde rendeleyerek, turunçların aromatik yağlarını serbest bırakın 2.
- Kabukları büyük bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ile doldurun ve haşlayın 2. Her su değişiminde, kabukları soğuk suya batırarak, acılığın daha iyi çıkmasını sağlayın 2.
- Ayrı bir tencerede, önceden ölçülen su ve şekeri karıştırarak kaynatmaya başlayın 2. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve şurup kıvamına gelmesini bekleyin 2.
- Şurup kaynamaya başladığında, haşlanmış ve suyu iyice süzülmüş turunç kabuklarını, 1 adet limonun suyunu ve 2 paket vanilyayı ekleyin 2.
- Reçeli kısık ateşte, yaklaşık 1 saat boyunca pişirin 2. Pişirme süresince reçelin dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın 2.
- Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde, ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan reçeli temiz ve kuru kavanozlara dikkatlice doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın 2. Serin bir yerde muhafaza edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: