Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turta hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 1;
- 1/2 su bardağı toz şeker 1;
- 1/2 su bardağı soğuk tereyağı (veya margarin) 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1/4 çay kaşığı tuz 1;
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su 1.
Yapılışı:
- Un, toz şeker ve tuzu büyük bir kaba alın ve karıştırın 1.
- Soğuk tereyağını unlu karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla karıştırarak kumlu bir kıvam elde edin 1.
- Yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Hamurunuzun toparlanabilmesi için soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 1.
- Hamuru yoğurduktan sonra, streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: