Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turplu yoğurtlu meze yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 adet kırmızı turp 3;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 3;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş) 3;
- Tuz 3;
- Dereotu veya nane (isteğe bağlı) 3.
Hazırlanışı:
- Turpları rendeleyin 3.
- Yoğurtla karıştırın 3.
- Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın 3.
- Karışımı servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyin 3.
Alternatif olarak, 2 adet orta boy vezir turpu (normal turp da olabilir), 2 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı yoğurt (normal veya süzme), tuz, biraz sıvı yağ ve pul biber kullanarak da turplu yoğurtlu meze yapabilirsiniz 24.
Yoğurdun kıvamını artırmak için süzme yoğurt kullanılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: