Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et konserve haline getirilirken aşağıdaki adımlar izlenir:
- Doldurma 5. Kutunun %30’u tuzlu su ile doldurulur 5.
- Havasının alınması 5. Kutunun içindeki hava alınarak bakterilerin yaşama ihtimali azaltılır 5.
- Isıl işlem 5. 90 dereceye kadar ısıtılan kutular kapatıldıktan sonra kutu soğuduğunda vakum oluşur 5.
Evde et konservesi yaparken basınçlı konserve yöntemi kullanılması önerilir 1. Bu yöntem, 115 dereceye ulaşan işlem sıcaklığıyla botulizme neden olan Clostridium bakterilerini tamamen yok eder 1. Kaynar su banyosu ve buharlı kaplar ise sadece 100 dereceye ulaştığı için sporları geride bırakan vejetatif bakteri hücrelerini öldürür ve botulizm riski devam eder 1.
Et konservesi yaparken doğru prosedürü izlemek ve gıda güvenliğini sağlamak için profesyonel yönergeleri takip etmek önemlidir 1.
Et konservesi yapımı uzmanlık gerektirdiğinden, bu işlemi bir profesyonele bırakmak en güvenli yol olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: