Buradasın
Türkiye'nin en az bilinen yemeği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en az bilinen yemeği olarak birkaç aday öne çıkmaktadır:
- Cennet Künkü: Bursa yöresine ait, bol kaymak, şerbet ve fıstık ile yapılan bir tatlıdır 12.
- Gelincik Böreği: İzmir mutfağına ait, ıspanakla yapılan ve yapımı kolay bir börektir 1.
- Düğülü Haşhaş Tatlısı: Afyon yöresine özgü, haşhaş severlerin beğeneceği bir tatlıdır 1.
- Kabak Çiçeği Dolması: Antalya yöresine ait, kabak çiçeklerinden yapılan bir dolmadır 14.
- Pepeçura: Karadeniz mutfağına ait, renkli üzümlerle yapılan bir tatlıdır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: