Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de birçok farklı bulgur çeşidi bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:
- Sarı Bulgur: Anadolu'nun sert durum buğdayından üretilir, rengi sarıdır 25.
- Esmer Bulgur: Esmer bezostiye veya esmer golia buğdayından üretilir, rengi daha koyu olup lif oranı yüksektir 135.
- Başbaşı Bulgur: Buğdayın kırılmadan sadece kabuğunun soyulması ile elde edilir 3.
- İri Pilavlık Bulgur: Genellikle pilav veya dolmalarda kullanılır 34.
- Pilavlık Bulgur: Pilav ve salatalarda kullanılır 34.
- İnce Pilavlık (Midyat) Bulgur: Güneydoğu ve İç Anadolu'da tercih edilir, pilav, dolma ve salatalarda kullanılır 3.
- Köftelik Bulgur: Köfte, salata, çorba ve tahıllarda kullanılır 34.
- Çiğ Köftelik Bulgur: Çok ince çekilmiş olup çiğ köfte yapımında kullanılır 34.
Bu çeşitler dışında şişe bulgur, firik bulguru, düğürcük bulgur gibi farklı türler de bulunmaktadır 345.
Toplamda 10'dan fazla bulgur çeşidi olduğu söylenebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: