Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında kaygana, omlete benzer hafif ve lezzetli bir yemektir 12. Genellikle kahvaltılarda veya çay saatlerinde tercih edilir 1.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 1
- 1 su bardağı süt 1
- 1 su bardağı un 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 tutam karabiber (isteğe bağlı) 1
- 1-2 dal taze soğan veya dereotu (isteğe bağlı) 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 1
Yapılışı:
- Bir kaba yumurtaları kırıp çırpın 1.
- Üzerine süt, un, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiberi ekleyerek iyice karıştırın 1.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin 1.
- Doğranmış taze soğan, dereotu veya maydanozu ekleyin (isteğe bağlı) 1.
- Bir tavaya sıvı yağ veya tereyağını koyup ısıtın 1.
- Hazırladığınız karışımdan bir kepçe döküp, krep gibi her iki tarafını da kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: