Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaygana yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 yumurta 125;
- 1 su bardağı un 125;
- 1 su bardağı süt 125;
- Maydanoz, dereotu, yeşil soğan (isteğe bağlı) 125;
- Tuz 15;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tavayı yağlamak için) 15.
Yapılışı:
- Un, süt ve tuzu derin bir kapta karıştırın 125.
- Yumurtaları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 125.
- İnce ince doğranmış yeşillikleri ekleyin ve karıştırın 125.
- Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın 15.
- Hamuru döküp arkalı önlü kızartın 15.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: