Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaygana, aslında bir nevi sebzeli krep ya da sebzeli omlet olarak tanımlanabilecek yumurtalı bir yiyecektir 1.
Kaygananın bazı özellikleri:
- Kökeni: Osmanlı mutfağına dayanır ve uzun yıllardır Anadolu'da pişirilir 5.
- Yöresel farklılıklar: Karadeniz kayganasında bol yumurta ve mısır unu kullanılır 5. Ege kayganaında ise dereotu, maydanoz ve beyaz peynir eklenir 5.
- Malzemeler: Un, süt veya yoğurt, yumurta, maydanoz, taze soğan, dereotu gibi yeşillikler içerir 125.
- Hazırlanışı: Hamur hazırlayıp tavada kızartarak yapılır 5.
- Servis: Kahvaltıda peynir, reçel veya bal ile, öğle ve akşam yemeklerinde ise yoğurt veya sebzelerle sunulabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: