Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk kahvesinin püf noktaları şunlardır:
- Taze Kahve Kullanımı: Kaliteli ve taze çekilmiş kahve kullanmak önemlidir 12.
- Kahve Öğütme Derecesi: Kahve, ekstra ince çekilmiş olmalıdır 1.
- Su Seçimi: İçme suyu veya arıtılmış su kullanılmalıdır, musluk suyu klorlu olduğu için tercih edilmemelidir 12.
- Soğuk Su Kullanımı: Kahveyi yaparken soğuk su kullanmak, kahvenin daha bol köpüklü olmasını sağlar 4.
- Kahve-Su Oranı: Genellikle 1/10 oranı kullanılır (8 gram kahve için 80 gram su) 1.
- Karıştırma: Kahve ve suyu cezveye koyduktan sonra iyice karıştırmak, suyun tüm zerreciklerle temas etmesini sağlar 12.
- Kısık Ateşte Pişirme: Kahve, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir, kaynatılmamalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: